Lajme

​Bullgaria i bashkohet Unionit Evropian Bankar

0
​bullgaria-i-bashkohet-unionit-evropian-bankar

“Ky anëtarësim do të lejojë Bankën Qendrore Evropiane (BQE) të kryejë mbikëqyrje të drejtpërdrejtë mbi pesë bankat më të mëdha të vendit”, tha kreu i mbikëqyrjes i BNB, Radoslav Milenkov.

“Pjesëmarrja e Bullgarisë në Unionin Bankar do të zvogëlojë shumë rrezikun e falimentimit dhe rreziqe të tjera të mundshme për sistemin bankar bullgar, në rast të paaftësisë paguese të bankave”, komentoi Kalin Hristov, zëvendësguvernatori i BNB.

Unioni Bankar, i krijuar në vitin 2012, pas krizës financiare, është një sistem për monitorimin e bankave dhe zgjidhjen e dështimeve të tyre, i aplikuar në nivelin e BE-së dhe subjekt i rregullave uniforme në kontinent.

Objektivi i tij është të garantojë sigurinë dhe besueshmërinë e sektorit në BE./Atsh

Lexo të tjera