Bota

3 aftësi mbijetese çdo prind duhet të mësojë fëmijën e tij

0
3-aftesi-mbijetese-cdo-prind-duhet-te-mesoje-femijen-e-tij

Është shumë e rëndësishme të dish të merresh me një rast urgjence, si dhe aftësi të tjera jetësore, transmeton lajmi.net.

Ky artikull do të trajtojë se si t’i mësojmë fëmijët të qëndrojnë të qetë dhe pozitivë në situata të caktuara, të mbrohen, të menaxhojnë kohën e tyre.

  1. Ruani veten nga mbytja

Kur jemi në ujë dhe ndjehemi sikur po humbasim kontrollin, instinkti ynë natyror është të heqim krahët për shkak të panikut. Por ju duhet t’i mësoni fëmijët tuaj të luftojnë instinktet e tyre sesa ujin, dhe kjo mund t’u shpëtojë jetën!

Mësojini të notojnë duke mbajtur shpinën drejt, duke formuar një vijë të drejtë me këmbët e tyre dhe duke kryer goditje të vogla për t’u kthyer në sipërfaqe.

  1. Ndërtoni një zjarr

Ju mund ta bëni këtë me ndihmën e disa hapave të përcaktuar qartë. Në fillim, është një ide e mirë të mblidhni mjetet tuaja të sigurisë, si një kovë me ujë për të shuar zjarrin.

Pastaj, do të duhet të mbledhësh dru. Gjithashtu, sigurohuni që druri të jetë i thatë. Pastaj, duhet të vendosni drurin në një strukturë duke përdorur metodën A.

Jo vetëm që kjo mund ta mësojë fëmijën tuaj të jetë më i organizuar, por është gjithashtu një aftësi thelbësore e mbijetesës nëse ata duhet të mbesin ndonjëherë në të egra.

  1. Reagoni ndaj një emergjence

Sigurisht, fëmija juaj nuk pritet të dijë si të reagojë në raste urgjente të mëdha, por është një ide e mirë t’i mësoni ata se si të merren me çështje më të vogla si ushtrimi i presionit në një plagë gjakderdhjeje, “ndalo, lësho dhe rrotullo” teknikë kur kapet në zjarr, duke përdorur akull në një dëmtim, dhe e fundit, por jo më pak e rëndësishmja, duke ditur se kur duhet të telefononi policinë.

Teknika “ndalo, lësho dhe rrotullo” është mjaft e thjeshtë, gjithçka që ata duhet të bëjnë është të ndalojnë atë që po bëjnë, të bien poshtë në dysheme, të mbulojnë fytyrat e tyre dhe të rrokullisen me këmbët drejt.

Për t’u marrë me plagët e gjakderdhura, mësojini të ushtrojnë presion në plagë me pëllëmbën e dorës për rreth 5 minuta.

Për të përdorur akull për lehtësim, mësojini ata të mos vendosin akull drejtpërdrejt në lëkurë, por përkundrazi ta mbështjellin me një peshqir dhe të mos e lënë për më shumë se 15-20 minuta.

Urgjencat ndodhin gjatë gjithë kohës, prandaj është thelbësore që fëmijët të dinë këto truke të rëndësishme./Lajmi.net/

Lexo të tjera