Fun

3 situata ku prindërit lëndojnë fëmijët e tyre dhe nuk e kuptojnë

0
3-situata-ku-prinderit-lendojne-femijet-e-tyre-dhe-nuk-e-kuptojne

Mjekët dhe psikologët vazhdojnë të kryejnë eksperimente të reja, të analizojnë rezultatet dhe më pas të bëjnë lista të reja rekomandimesh, transmeton lajmi.net.

Në fillim, këto këshilla mund të tingëllojnë të çuditshme, por kur mësoni më shumë rreth detajeve, ato rezultojnë mjaft të dobishme.

  1. Gudulisni fëmijët
    13 Situations Where Parents Hurt Their Children and Don’t Even Realize It

Ka ndodhur shumë herë që të rriturit të kenë dashur të bëjnë fëmijët për të qeshur dhe kështu ata fillojnë t’i gudulisin.

Por një studiues nga Universiteti i Kalifornisë zbuloi shumë vite më parë, që gudulisja nuk shkakton të njëjtën ndjesi lumturie si një shaka qesharake. Është vetëm një iluzion i të qeshurit të lumtur.

Në këtë rast, fëmijët qeshin në mënyrë të pakontrolluar si rezultat i një refleksi. Pothuajse të gjithë njerëzit qeshin kur gudulisen. Por problemi është, fëmijët qeshin, edhe nëse urrejnë të gudulisen.

  1. Vendosja e lodrave në shtratin e foshnjës
    13 Situations Where Parents Hurt Their Children and Don’t Even Realize It

Jo të gjithë prindërit e kuptojnë që për një gjumë të mirë, foshnjat kanë nevojë vetëm për një dyshek të mirë, një çarçaf dhe një batanije të vogël në rast se ftohet në dhomën e tyre.

Ndonjëherë, mund të përdoret një jastëk. Sipas studimeve, para një moshe të caktuar, fëmijët nuk kanë nevojë për jastëk.

Gjithashtu, fëmijët nuk kanë nevojë për ndonjë zbukurim të veçantë për vendin ku flenë sepse lodrat e buta, ose lodrat e çdo lloji, mund të bëhen problem në çdo moment.

Ata mund të zgjojnë fëmijën ose madje të shkaktojnë probleme me frymëmarrjen nëse foshnja aksidentalisht vendos fytyrën mbi lodër.

  1. Përdorimi i dritës së natës kur fëmija është në gjumë
    13 Situations Where Parents Hurt Their Children and Don’t Even Realize It

Lënia edhe e dritës më të errët në dhomën e një fëmije për tërë natën nuk është një gjë e mirë. Hormoni i rritjes që prodhohet ndërsa jeni duke fjetur, prodhohet më mirë nga trupi në errësirë ​​totale. Arsyet për përdorimin e dritës së natës mund të jenë të ndryshme.

Shumicën e kohës, prindërit e bëjnë atë për komoditetin e tyre: është më lehtë të ndërrosh pelenat në këtë mënyrë. Disa nëna dhe baballarë thjesht kanë frikë nga errësira, kështu që ata e lënë dritën të ndezur për të parandaluar që foshnja të zhvillojë këto fobi dhe ata mendojnë se dritat e natës mund të ndihmojnë.

Drita e kuqe dhe portokalli nuk e shtypin prodhimin e melatoninës aq shumë sa drita jeshile, e bardhë dhe blu dhe nuk i prishin ritmet tuaja cirkadiane. /Lajmi.net/

Lexo të tjera