Fun

7 Shenja që Ju jeni Një Fanatik Kontrolli

0
7-shenja-qe-ju-jeni-nje-fanatik-kontrolli

Shumë nga njerëzit që hyjnë në zyrën e terapisë me depresion, ankth dhe çështje të lidhura me stresin kanë një gjë të përbashkët – ata kalojnë shumë kohë duke u përqëndruar në gjëra që nuk mund t’i kontrollojnë, shkruan “Forbes”.

Ata shqetësohen për atë që njerëzit e tjerë mendojnë ose humbin kohë duke imagjinuar rezultate katastrofike. Ata janë njerëz të zënë, por nuk ndihen efektivë, transmeton lajmi.net.

Dhe kjo sepse ata po e vendosin energjinë e tyre në vende të gabuara. Në vend që të kontrollojnë emocionet e tyre, ata gjithmonë po përpiqen të kontrollojnë mjedisin.

Këtu janë shtatë shenja treguese që investoni shumë kohë, energji mendore dhe përpjekje fizike në gjëra mbi të cilat nuk keni kontroll:

Ju nuk jeni një lojtar i mirë i ekipit.

Anëtarësimi në një ekip do të thotë që duhet të heqësh dorë nga një kontroll. Në fund të fundit, ju nuk mund të orkestroni gjithçka që ndodh kur jeni përgjegjës për 10% të rezultatit. Pra, shumë fanatikë kontrolli preferojnë të jenë një ujk i vetëm. Dhe kur ata duhet të jenë pjesë e një ekipi, ata shpejt përpiqen të diktojnë sjelljen e të gjithëve.

Ju besoni se jeni 100% përgjegjës për suksesin tuaj.

Fanatikët e kontrollit besojnë me mjaft përpjekje dhe aftësi se mund të arrijnë gjithçka. Ata nuk besojnë në kohën ose fatin. Ata shpesh thonë gjëra të tilla si: “Dështimi nuk është një opsion”, dhe ata janë tepër kritikë ndaj vetes kur gjërat nuk shkojnë siç janë planifikuar, transmeton lajmi.net.

Ju investoni shumë kohë në përpjekjen për të bindur njerëzit e tjerë që të ndryshojnë.

Shumica e fanatikëve të kontrollit besojnë se ata e dinë se çfarë është më e mira për të gjithë dhe ata përpiqen të bindin njerëzit e tjerë të bëjnë gjërat ndryshe. Pavarësisht nëse japin leksione, bëhen agresivë ose manipulojnë gjëra prapa skenave, ata duan të bëjnë që njerëzit e tjerë të veprojnë në një mënyrë të caktuar.

Ju keni problem të mbani marrëdhënie kuptimplota.

Askush nuk thotë kurrë: “E dini çfarë më pëlqen tek ajo? Ajo është një fanatik kontrolli. ” Fanatikët e kontrollit i largojnë njerëzit me kërkesat e tyre dhe këshillat e tyre të pakërkuara. Si pasojë, ata luftojnë për të mbajtur marrëdhënie të shëndetshme personale dhe profesionale.

Ju shpenzoni shumë energji duke u përpjekur të parandaloni që gjërat e këqija të ndodhin.

Në vend që të përgatiten për stuhinë, fanatikët e kontrollit përpiqen të parandalojnë ardhjen e stuhisë – edhe kur nuk munden. Ata shpesh humbin shumë kohë dhe energji duke shpresuar se gjërat e këqija nuk do të ndodhin sepse dyshojnë në aftësinë e tyre për t’u marrë me vështirësitë, transmeton lajmi.net.

Ju nuk i delegoni detyrat.

Një fanatik kontrolli beson fuqimisht nëse doni që diçka të bëhet mirë, më mirë ta bëni vetë. Ata nuk pranojnë të delegojnë detyra sepse janë të bindur se duke e bërë këtë në fund të fundit do të kërkojë më shumë nga koha e tyre sepse do të duhet të rregullojnë çdo gabim që ka bërë dikush tjetër. Nëse ata delegojnë, ata insistojnë në mikromenaxhimin e çdo hapi të rrugës.

Ju mungon dhembshuria për njerëzit që bëjnë gabime.

Meqenëse fanatikët e kontrollit besojnë se suksesi buron vetëm nga talenti dhe përpjekja, atyre u mungon dhembshuria për ata që luftojnë. Ata i shohin gabimet si shenja të përtacisë ose marrëzisë dhe mendojnë se të gjithë duhet të kenë sukses, pavarësisht nga rrethanat e tyre.

Si të heqim dorë nga pak nga ai kontroll

Fanatikët e Kontrollit përjetojnë pasoja, duke filluar nga nervozizmi i vazhdueshëm te zemërimi i pakontrollueshëm. Përveç kësaj që shkakton kërdi në shëndetin tuaj mendor, të qenit një fanatik kontrolli gjithashtu harxhon kohë dhe energji; që të dyja janë burime të fundme, transmeton lajmi.net.

Merrni parasysh sa kohë dhe energji humbni në gjëra që janë plotësisht përtej kontrollit tuaj. Atëherë, imagjinoni sa mund të arrini nëse vendosni përpjekjet tuaja për gjëra mbi të cilat keni kontroll.

Praktikoni të kontrolloni emocionet tuaja, sesa të kontrolloni gjithçka përreth jush. Ndërtoni besim në aftësinë tuaj për t’u marrë me siklet – dhe praktikoni të pranoni se jo të gjitha gjërat do të shkojnë siç janë planifikuar.

Me një përpjekje të përbashkët, ju mund të rigjeni kontrollin mbi veten. Dhe kjo mund t’ju ndihmojë të fitoni paqen e brendshme që jeni përpjekur të arrini duke u përpjekur të kontrolloni mjedisin tuaj. /Lajmi.net/

Lexo të tjera