Bota

9 mënyra për të kontrolluar fshikëzën tuaj kur nuk keni një tualet afër

0
9-menyra-per-te-kontrolluar-fshikezen-tuaj-kur-nuk-keni-nje-tualet-afer

Kur fshikëza juaj është gati gjysmë e mbushur, ju tashmë do të filloni të ndjeni dëshirën për të shkuar në tualet.

Siç e dinë shumica prej jush, kjo mund t’ju sjellë në një situatë të pakëndshme kur nuk ka kohë ose vend në dispozicion. Për fat të mirë, ka disa truke për t’ju ndihmuar.

Ne kemi bashkuar 9 mënyra për t’ju ndihmuar të arrini tualetin në kohë. Ne kemi përgatitur një tip bonusi që shpjegon se si të stërvitni fshikëzën tuaj në fund të artikullit.

Çlirojeni gazin nëse duhet.

Një grumbullim i gazit në zorrët tuaja mund të ushtrojë presion shtesë në fshikëzën tuaj. Zbutja e këtij presioni duke kaluar gaz mund t’ju bëjë të ndiheni më rehat dhe t’ju lejojë të mbani në urinën për më shumë kohë.

Ripoziciononi trupin tuaj: rrini në këmbë por të relaksuar.

Mënyra se si e poziciononi trupin tuaj mund t’ju ndihmojë të shtrëngoni muskujt rreth fshikëzës tuaj dhe të ndiheni sikur “mbajtja brenda” është një mundësi. Mos prekni dhe uluni drejt për të lehtësuar disa presione në fshikëz. Kjo mund të zvogëlojë dëshirën për të kërkuar për të shkuar në tualet.

Qëndroni ngrohtë.

Kur të keni ftohtë, trupi juaj do të reagojë ndaj rënies së temperaturës. Një nga pasojat është se do të prodhohet më shumë urinë. Pra, kur tashmë keni dëshirën për të shkuar në tualet, mbulohuni me batanije ose shtoni nxehtësinë.

Shtrihuni

Sipas këtij studimi, presioni mbi fshikëzën tuaj bie në mënyrë progresive kur shtriheni në krahasim me një pozicion vertikal. Kur qëndroni në këmbë, ju do të përdorni muskujt e barkut tuaj për të mbajtur qëndrimin tuaj dhe pesha e urinës do të shtypë mbi fshikëz.

Kryqëzoni këmbët gjatë qëndrimit në këmbë.

Uretra është tubi që çon urinën tuaj nga trupi juaj. Ju mund ta shtrydhni pak këtë tub duke kryqëzuar këmbët. Sigurohuni që t’i kryqëzoni ato ndërsa qëndroni në një pozicion të ulur, kjo mund të çojë vetëm në më shumë presion mbi fshikëzën.

Mundohuni të mos qeshni.

Kur qeshni, muskujt tuaj thelbësorë do të tensionohen, duke ushtruar presion në fshikëzën tuaj. Sidoqoftë, muskuli muskul unazor, i cili mbyll uretrën për të parandaluar rrjedhjet, relaksohet me këtë presion të rritur dhe atëherë ndodh urinimi. Kështu që më mirë të përpiqeni të shmangni të qeshurat kur ke dëshirën të urinoni!

Mendoni për një shpërqendrim.

Kur fshikëza juaj është pak a shumë gjysmë e mbushur, nervat në fshikëz do t’i thonë trurit se është koha për të shkuar në tualet. Kjo nevojë për të urinuar mund të jetë më pak urgjente se sa ndihet, kështu që një shpërqendrim mund të tejkalojë dëshirën për një kohë, transmeton supershendeti.. Kështu që herën tjetër, përpiquni të mendoni për diçka tjetër ose lëvizni pak përmes telefonit tuaj dhe do të shihni se ndjenja zhduket.

Shtrydhni të pasmet tuaja.

Kontrolli i fshikëzës varet nga muskujt e dyshemesë së legenit, të cilët janë muskujt përreth tubit tuaj të urinës. Shtrëngimi i faqeve të vitheve tuaja disa herë është një ushtrim i shpejtë për të shtrënguar ata muskuj që mund të ndihmojnë në mbajtjen e urinës brenda fshikëzës, duke parandaluar rrjedhjet. Ju mund ta bëni këtë në çdo pozicion, në këmbë ose ulur.

Shmangni ujin

I njëjti fenomen siç u shpjegua më parë mund të ndodhë kur jeni duke notuar në ujë të ftohtë. Sidoqoftë, ne sugjerojmë që të mos dilni nga uji fare sepse kur largoheni nga një banjë e ngrohtë, shkuarja në një vend më të freskët papritmas mund t’ju japë një dëshirë dërrmuese për të urinuar.

Bonus: Trajnoni veten tuaj për të mbajtur më shumë urinën.

Disa njerëz kanë nevojë për pushime më të shpeshta për në banjë sesa të tjerët. Por kjo mund të jetë sepse i keni mësuar vetes disa zakone të këqija të cilat, besojeni ose jo, mund të shmangen.

Provoni këtë teknikë hap pas hapi të trajnimit të fshikëzës:

  • Për një ose 2 ditë, mbani shënim kohët kur urinoni gjatë ditës.
  • Zgjidhni një interval për trajnim që është 15 minuta më i gjatë sesa zakonisht në mes të vizitave në tualet.
  • Kur të filloni stërvitjen, zbrazni fshikëzën gjëja e parë në mëngjes. Nëse nevoja godet, përdorni teknikat tona të sugjeruara në këtë artikull për ta vonuar atë deri në intervalin tuaj të caktuar.
  • Filloni të rrisni intervalin tuaj me 15 minuta çdo ditë. Gjatë disa javëve ose muajve, mund të keni shumë më pak ndjenja urgjence!

Lexo të tjera