Bota

Aeroplani i parë në botë i emetimeve zero mund të jetë gati deri në vitin 2035

0
aeroplani-i-pare-ne-bote-i-emetimeve-zero-mund-te-jete-gati-deri-ne-vitin-2035

Prodhuesi evropian i avionëve pretendoi se avionët me karburant hidrogjeni mund të hynin në shërbim deri në vitin 2035, transmeton lajmi.net.

Projektimet zero-e përfaqësojnë tre qasje të ndryshme se si teknologjia dhe aerodinamika mund të çojnë në fluturime tregtare me emisione zero.

Undated Airbus handout image of an artists impression showing three zero-emission concept aircraft known as ZEROe. These turbofan, turboprop, and blended-wing-body configurations are all hydrogen hybrid aircraft. PA Photo. Issue date: Monday September 21, 2020. The European plane-maker claimed the hydrogen-fuelled aircraft could enter service by 2035. See PA story AIR Airbus. Photo credit should read: Airbus/PA Wire NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.

Airbus pretendoi se dizajni i tij turbofan mund të mbante deri në 200 pasagjerë më shumë se 2,000 milje, ndërsa një koncept turboprop do të kishte një kapacitet dhe diapazon 50% më të ulët.

Dizajni më dallues është emëruar aeroplani ‘blended-wing body’, i cili ka krahët e bashkuar me trupin kryesor të avionit.

Undated Airbus handout image of an artists impression showing one of three zero-emission concept aircraft known as ZEROe. This being the blended-wing-body configuration, which is a hydrogen hybrid aircraft. PA Photo. Issue date: Monday September 21, 2020. The European plane-maker claimed the hydrogen-fuelled aircraft could enter service by 2035. See PA story AIR Airbus. Photo credit should read: Airbus/PA Wire NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.

Të tre aeroplanët do të mundësohen nga motorë të modifikuar me turbinë me gaz që djegin hidrogjen të lëngshëm si lëndë djegëse dhe përmes qelizave të karburantit të hidrogjenit për të krijuar energji elektrike. /Lajmi.net/

Undated Airbus handout image of an artists impression showing one of three zero-emission concept aircraft known as ZEROe. This being the turboprop configuration, which is a hydrogen hybrid aircraft. PA Photo. Issue date: Monday September 21, 2020. The European plane-maker claimed the hydrogen-fuelled aircraft could enter service by 2035. See PA story AIR Airbus. Photo credit should read: Airbus/PA Wire NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.

Lexo të tjera