Rozë

Angelina Jolie flet për vështirësitë ndaj kujdesit shëndetësor për fëmijët

0
angelina-jolie-flet-per-veshtiresite-ndaj-kujdesit-shendetesor-per-femijet

46-vjeçarja u intervistua nga studenti i mjekësisë Malone Mukwende në lidhje me iniciativën e saj për të kapërcyer hendekun e njohurive mjekësore kur bëhet fjalë për njerëz me ngjyrë pasi shumica e librave mjekësorë lënë pas dore të japin mësime për sëmundjet në lëkurën e zezë dhe kafe, transmeton lajmi.net.

Gjatë pjesës së saj, Angelina u shpreh me simpati me këtë çështje, duke shpjeguar se luftonte për të gjetur këshilla mjekësore për fëmijët e saj ‘me prejardhje të ndryshme’ kur të gjithë zbritën me të njëjtën skuqje. Ajo gjithashtu zbuloi se vajza e saj Zahara kohët e fundit iu nënshtrua një operacioni.

“Unë kam fëmijë me prejardhje të ndryshme dhe e di kur kishte një skuqje të të gjithëve, dukej shumë ndryshe në varësi të ngjyrës së lëkurës së tyre,” tha aktivisti.

“Por sa herë që shikoja grafikët mjekësorë, pika e referimit ishte gjithmonë lëkura e bardhë”, shtoi ajo.

Manuali i Mukwende, Mind the Gap, adreson ato lloje të çështjeve duke grumbulluar foto dhe informacione rreth gjendjeve të ndryshme mjekësore në ngjyra të ndryshme, jo të bardha të lëkurës.

‘Kohët e fundit vajza ime Zahara, të cilën e birësova nga Etiopia, u operua dhe më pas një infermiere më tha t’i telefonoja nëse lëkura e saj “u bë rozë”, tha Angelina.

‘Kjo është lloji i gjërave që unë fillova të vërej shumë herët. Pothuajse tërësia e mjekësisë mësohet në atë mënyrë, ‘u përgjigj Mukwende.

Aktorja ka tre fëmijë biologjikë me ish-burrin e saj Brad Pitt, Shiloh, binjakët 15 dhe 12-vjeçarë Knox dhe Vivian, si dhe tre fëmijë të adoptuar Maddox 19-vjeçar nga Kamboxhia, Pax 17-vjeçar nga Vietnami dhe Zahara 16-vjeçare nga Ethopia./Lajmi.net/

Lexo të tjera