Fun

Anija ‘fantazmë’ 400-vjeçare u gjet e ruajtur në brigjet e Finlandës

0
anija-‘fantazme’-400-vjecare-u-gjet-e-ruajtur-ne-brigjet-e-finlandes

Zhytësit bënë zbulimin misterioz ndërsa eksploronin Detin Baltik në brigjet e Finlandës, transmeton lajmi.net.

Anija është datuar në shekullin e 17-të. Ajo daton në një kohë kur Perandoria Holandeze shtrihej në pesë kontinente, duke u bërë një superfuqi ekonomike që ishte përgjegjëse e vetme për gjysmën e transportit Evropian deri në 1670.

It's an old Dutch cargo vessel

Anija quhet ‘fluyt’, një lloj anijeje e krijuar për të transportuar ngarkesë maksimale me vetëm disa ekuipazhe. Edhe pse shumë prej këtyre anijeve ishin përdorur në atë kohë, pak shembuj kanë mbetur sot.

Ishte rreth 85 metra poshtë sipërfaqes. Pavarësisht nga disa dëmtime të vogla nga rrjetat moderne të peshkimit, anija është kryesisht ende e paprekur dhe e ruajtur në ujin e akullt.

The cold, darkness and low levels of salt mean organisms which would eat the wood can't survive

Temperaturat e ftohta, errësira dhe nivelet e ulëta të kripës nënkuptojnë se organizmat që zakonisht hanë anije prej druri nuk janë të pranishëm.

Anija është në gjendje kaq të mirë, ekspertët ende nuk janë të sigurt pse u mbyt. /Lajmi.net/

Lexo të tjera