Teknologji

Apple Watch Serie 6: Pse Apple vendosi një sensor që të tregojë sa oksigjen keni në gjakun tuaj?

0
apple-watch-serie-6:-pse-apple-vendosi-nje-sensor-qe-te-tregoje-sa-oksigjen-keni-ne-gjakun-tuaj?

Çdo herë, në errësirë, kyçi juaj mund të shkëlqejë me të kuqe, duke reflektuar një dritë që shkëlqen nga ora që mat gjakun tuaj, transmeton lajmi.net.

Apple Watch përdor atë shkëlqim për të matur sasinë e oksigjenit në gjak. Dhe, Apple shpreson, që matja të sigurojë mënyra krejtësisht të reja për të kuptuar mirëqenien tuaj.

Kjo shkëlqim i kuq vjen nga LED-i në pjesën e pasme të orës, të cilat shkëlqejnë, përmes lëkurës suaj.

Një sensor i përbërë nga fotodioda, në të njëjtin panel, mund të masë sasinë e dritës që reflektohet, sa më i ndritshëm është gjaku, aq më shumë oksigjen mbart, duke ushqyer ato matje në algoritme që sigurojnë një vlerësim të oksigjenit të gjakut.

Marketingu i hershëm u përqendrua në tre karakteristika kryesore: funksioni i tij si një mënyrë për të treguar kohën, tiparet e ndryshme të komunikimit dhe roli i tij si një “pajisje e plotë shëndetësore dhe e fitnesit”.

Por kjo ishte e peshuar shumë më shumë drejt palestrës sesa shëndetit, dhe monitori i rrahjeve të zemrës që ishte përfshirë në pjesën e pasme u vendos atje kryesisht si një mënyrë për të siguruar që ai të mund të merrte një matje efektive të kalorive, në vend se të ofronte ndonjë pamje të vetë zemra.

Me kalimin e kohës, kjo ndryshoi. Me prezantimin e Serisë 4 në 2018, Apple shtoi aftësinë për të mbledhur një elektrokardiogram ose EKG, një grafik që tregon funksionimin e saktë të zemrës së një personi. /Lajmi.net/

Lexo të tjera