Sport

Bartomeu dhe zyrtarët e tjerë nuk dëshmojnë, do të kalojnë natën në paraburgim

0
bartomeu-dhe-zyrtaret-e-tjere-nuk-deshmojne,-do-te-kalojne-naten-ne-paraburgim

Ish presidenti u arrestua të hënën së bashku me drejtorin e klubit Oscar Grau, kreun e juridikut, Roman Gomez Ponti dhe Jaume Masferrer – thuhet se ishte ish-dora e djathtë e Bartomeu.

Asnjë nga të katër nuk dëshmoi sot (e hënë) dhe përkundrazi do të përballet me një gjykatës për ta bërë këtë të martën dhe do të kalojë natën në paraburgimin e policisë në historinë që dominon lajmet e Barcelonës.

Diario Sport raporton një deklaratë nga forca e policisë katalanase Mossos e cila konfirmoi identitetin e të arrestuarve dhe se hetimi ishte ende në vazhdim.

Siç theksohet nga Guillem Balague, arrestimet bëhen në bazë të administrimit të padrejtë, korrupsionit midis individëve dhe pastrimit të parave ndërsa departamentet e financës, ligjore dhe të pajtueshmërisë së klubit hetohen.

Arrestimet duket se kanë të bëjnë me ‘Barçagate’ me pretendimet që duket se janë duke përdorur paratë që paguhen nga llogaritë zyrtare të klubit tek ndërmarrja e palës së tretë I3 Ventures.

El Mundo raportoi në shtator se pagesat ishin gjashtë herë më të larta se vlera e tregut e shërbimeve, të cilat ata pretenduan se çuan forcën e policisë Mossos të dyshonte për korrupsion të mundshëm dhe trajtimin e fondeve./Lajmi.net/

Lexo të tjera