Bota

BE-ja i kërkoi sanksione ndaj Rusisë, Vuçiqi refuzoi – a do të ketë pasoja?

0
be-ja-i-kerkoi-sanksione-ndaj-rusise,-vuciqi-refuzoi-–-a-do-te-kete-pasoja?

Sipas burimeve të “Novostit”, zyrtarë serbë janë sugjeruar në disa raste se do të ishte mirë që Beogradi, si kandidat për anëtarësim në BE, ta ndiqte politikën e jashtme të Brukselit në këtë rast, por presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq nuk pranoi.

Kjo lëvizje e shefit të shtetit serb, që mbron pozicionet strategjike të shtetit përballë negociatave me Kosovën, ndoshta nuk do të mbetet pa u vënë re.

BE njoftoi të martën se vendet e rajonit – Mali i Zi, Maqedonia Veriore dhe Shqipëria (të tre kanë statusin e kandidatëve për anëtarësimin në BE), si dhe Ukraina, Islanda, Lihtenshtajni dhe Norvegjia u bashkuan me vendimin e tyre.

“Këto vende do të sigurojnë që politikat e tyre kombëtare të jenë në përputhje me vendimet e Këshillit. Ne e mirëpresim atë”, tha Jose Borrell, përfaqësuesi i lartë i BE-së për politikën e jashtme dhe të sigurisë.

Lexo të tjera