Fun

Bie niveli i akullit në Arktik

0
bie-niveli-i-akullit-ne-arktik

Një vit i “çmendur” me temperature të larta dhe zjarre në pyje, kanë shkaktuar shkrirjen e akullnajave në Arktik, transmeton lajmi.net.

Ekspertët nga National Snow dhe Ice Data Centre kanë gjetur se nivelet e akullnajave në Arktik gjatë këtij viti janë në një nivel shumë të ulët.

Ed Blockley, Met Office scientific manager for polar climate, said it was only the second time sea ice in the Arctic has dropped below 1.5 million square miles

Është niveli i dytë më i ulët i akullnajave që mbulojnë detin në fund të verës me rreth 42-vjet që kur satelitët filluan të regjistrojnë nivelin e akullnajave, më i ulëti ishte në vitin 2012.

Arktiku është në shkrirje dhe është një shenjë ‘kritike’ për ne. /Lajmi.net/

Greenpeace Ship Arctic Sunrise, campaigner Laura Meller said this was a sobering indicator of how closely our planet is circling the drain

A 'crazy' year of heat waves and forest fires has led to Arctic sea ice melting to the second lowest level on record, according to a new study

Lexo të tjera