Lajme

BQE përgatitet për emetimin e një euroje digjitale

0
bqe-pergatitet-per-emetimin-e-nje-euroje-digjitale

BQE botoi një raport të thelluar mbi çështjen e mundshme të një euroje digjitale e cila do të plotësonte paratë, pa i zëvendësuar ato, dhe eurosistemi do të vazhdojë të lëshojë para’ në çdo rast.

Për presidenten e BQE, Christine Lagarde “qytetarët europianë po përdorin gjithnjë e më shumë teknologjinë dixhitale në shpenzimet e tyre, duke kursyer dhe duke investuar. Roli ynë është të ruajmë besimin në monedhën, duke siguruar gjithashtu që euro është e gatshme të përballet me epokën digjitale. Ne duhet të jemi të përgatitur deri në lëshimin e një euroje digjitale nëse është e nevojshme”.

“Futja e një euroje digjitale do të mbështeste drejtimin e Europës drejt inovacionit të vazhdueshëm, gjithashtu duke kontribuar në sovranitetin e saj financiar dhe forcimin e rolit ndërkombëtar të euros, theksoi Fabio Panetta, anëtar i Komitetit Ekzekutiv të Bankës Qendrore Europiane.

Lexo të tjera