Fun

Britanikët kanë vendosur të blejnë dhurata në vlerë rreth 160 milionë euro përmes internetit këtë vit

0
britaniket-kane-vendosur-te-blejne-dhurata-ne-vlere-rreth-160-milione-euro-permes-internetit-kete-vit

Të gjitha dhuratat që po dorëzohen përmes postes do të arrijnë një shtesë prej 150,000 udhëtimesh nga furgonët e dorëzimit, ekspertët kanë llogaritur, shkruan “DailyMail”. Kjo, nga ana tjetër, do të rezultojë në 86,488 tonë emisione shtesë të CO2, transmeton lajmi.net.

Me më pak familje që shohin njëri-tjetrin dhe shumë blerës po shmangin rrugën e lartë, do të rritet presioni mbi zinxhirët e furnizimit të tregtisë elektronike.

Vie ndërsa 66% e të rriturve po blejnë më shumë produkte në internet krahasuar me fillimin e krizës së koronavirusit

Në pesë vitet e mëparshme, një i rritur mesatar bleu 16,86 dhurata në internet.

Por 2020 do të shohë këtë numër të rritet në 19.64 – duke e marrë atë nga një total prej 883.5 milionë dhuratash të blera përmes internetit në më shumë se 1.03 miliardë këtë vit.

Gjithashtu doli se 42% pranuan që ndikimi mjedisor i blerjeve të tyre në internet nuk është një përparësi për ta këtë vit, pasi ata mendojnë se nuk kanë asnjë mundësi tjetër.

Megjithëse 44% e konsiderojnë ende të rëndësishme që paketimet të riciklohen ose të përdoren përsëri, dhe 42% besojnë se ambalazhi duhet të përshtatet me madhësinë e artikullit, transmeton lajmi.net.

Krishtlindja është zakonisht një kohë ku ju bashkoheni me familjen dhe miqtë për të festuar. Me Covid-19 që ndikon në festimet tona personale, shumë po kthehen në internet për të blerë dhe dërguar dhurata të menduara për të treguar dashurinë e tyre.

Kjo, e kombinuar me rritjen e shpejtë të tregtisë elektronike gjatë periudhës së bllokimit, po ushtron presion të pashembullt në operacionin e logjistikës në prapaskenë.

Aty ku përdoret paketimi i dizajnuar dobët, ajo ka pasoja – kjo çon në më shumë udhëtime që do të thotë se duhet më shumë kohë që dhuratat e çmuara të arrijnë nga A në B.

Bizneset – dhe Santa Claus – duhet të marrin në konsideratë me kujdes se si ata paketojnë mallra në mënyrë efektive dhe me materiale të qëndrueshme paketimi për të zvogëluar mbeturinat gjatë ‘Krishtlindjeve Covid’ të këtij viti dhe ndihma është afër.

Nuk janë vetëm shitësit dhe blerësit ata që do të shqetësohen për paketimin e tepërt.

Studimi gjithashtu zbuloi se 42% e të rriturve ende synojnë të dorëzojnë dhuratat e tyre personalisht këtë vit. /Lajmi.net/

Lexo të tjera