Lajme

Çka përfshinë marrëveshja e sotme në mes të Kosovës dhe SHBA-së? Cila është shuma që do të ndaj Amerika për Kosovën?

0

Një shumë prej 1 miliardë dollarëve pritet të përfshijnë të gjitha projektet që do të inkorporohen brenda marrëveshjes së nënshkruar gjatë natës së sotme në Prishtinë në mes të kryeministrit Avdullah Hoti dhe amabasadorin Richard Grenell.

Ato para siç u tha në konferencë pritet të ndahen në projektin e hekurudhave, në projekte të rrugës, të gazit e në atë të skijimit.

Në anën tjetër Grenell tha se pret që të dëgjoj zërin e atyre familjeve që nuk janë politik. Atyre njerëzve që u ka humbur shpresa e që fëmijët iu kanë larguar nga shtëpitë e tyre, duke qenë i bindur në atë se marrëveshjet e nënshkruara në SHBA dhe kjo e sotmja do të fuqizojnë dhe përmirësojnë situatën ekonomike në Kosovë.

Lexo të tjera