Lajme

Danimarka jep leje operacionale për gazsjellësin “Nord Stream 2”

0
danimarka-jep-leje-operacionale-per-gazsjellesin-“nord-stream-2”

“Vendimi lidhet me komisionimin dhe funksionimin e tubacioneve “Nord Stream 2”, tha Agjencia daneze e Energjisë, raporton ATSh.

Vitin e kaluar, agjencia lëshoi një leje që lejon “Nord Stream 2 AG” të ndërtojë tubacione binjake që do të kalonin 147 kilometra në barrierën kontinentale daneze, në Detit Baltik.

“Nord Stream 2 AG” kontrollohet nga kompania energjetike ruse “Gazprom”.

Lexo të tjera