Teknologji

Google do të zbatoj rregullin që aplikacionet Android në dyqanin e lojërave të përdorin sistemin e pagesave të kompanisë

0
google-do-te-zbatoj-rregullin-qe-aplikacionet-android-ne-dyqanin-e-lojerave-te-perdorin-sistemin-e-pagesave-te-kompanise

Si rezultat i këtij ndryshimi, politikat e Google tani vijnë në përputhje me Apple, të cilat kanë shkaktuar një rëndësi mes tij dhe zhvilluesit të Epic Games, transmeton lajmi.net.

Aktualisht, zhvilluesit kanë qenë në gjendje të shmangin taksën mbi transaksionet duke i lejuar përdoruesit të futin direkt detajet e kartës.

Google thotë se 97% e zhvilluesve tashmë i përmbahen këtyre rregullave, megjithatë lojtarët e mëdhenj përfshirë Netflix dhe Spotify kanë qenë në gjendje ta shmangin atë.

Polemika midis taksës prej 30% të Apple dhe dyqanit të Google ka rezultuar në një koalicion zhvilluesish duke përfshirë Epic Games, Spotify, Protonmail, Match Group (i cili zotëron Tinder) dhe të tjerë që vijnë së bashku për ta luftuar atë.

I quajtur ‘Koalicioni për Drejtësinë e Aplikacioneve’, ai përpiqet të ndalojë ato që pretendon se janë politika anti-konkurruese dhe mungesën e lirisë së konsumatorit në ekosistemin e Apple.

Tani është e paqartë nëse kompanitë tani do të mbajnë një qëndrim të ngjashëm kundër Google. /Lajmi.net/

Lexo të tjera