Fun

Gruaja që lindi me dy mitra ka shanse të mirëpres binjakë

0
gruaja-qe-lindi-me-dy-mitra-ka-shanse-te-mirepres-binjake

Ashley Calo, 31-vjeçare, mbeti pa fjalë pasi mjeku i saj i tha se do të kishte binjakë dhe se do të rritej një fëmijë në secilën prej barkut të saj, transmeton lajmi.net.

Nëna e tre fëmijëve, nga Bristol, Connecticut, lindi me një çrregullim të rrallë të quajtur uterus didelphys, që do të thotë se ajo ka dy mitra dhe dy qafë të mitrës.

New mother Ashley Calo, 31, has two wombs, and last year, she beat one-in-50-million odds to conceive twins, with each baby growing in a separate uterus

Në prill, ajo mirëpriti një djalë dhe një vajzë, Zoey dhe Parker, tani gjashtë muaj. Çifti tani janë më të lumtur se kurrë pas ardhjes së binjakëve të tyre.

Meqenëse gjendja zakonisht nuk shkakton ndonjë simptomë, Ashley së pari zbuloi se ajo kishte një mitër të dyfishtë pasi i ishte nënshtruar një ultratingulli për një infeksion të veshkave si adoleshente.

Ashley said while her first pregnancy was mostly smooth-sailing, her pregnancy with the twins was more difficult. She is pictured with her husband and twins after giving birth

Rreth një në 2 mijë gra në të gjithë botën kanë këtë gjendje, dhe rreth një në 25 mijë gra që kanë mitër didelphys mbetet shtatzënë me binjakë, një në secilën mitër.

Kjo do të thotë se gjasat që ndonjë grua të rrit dy foshnje në dy mitra të ndara është rreth një në 50 milion. /Lajmi.net/

Lexo të tjera