Lajme

Guterres: Pandemia thekson mohimin e vazhdueshëm të të drejtave të grave

0
guterres:-pandemia-thekson-mohimin-e-vazhdueshem-te-te-drejtave-te-grave

“Në qoftë se nuk veprojmë tani, COVID-19 mund të zhdukë një brez të tërë përparimesh të brishta drejt barazisë gjinore”, tha ai, raporton ATSh.

“Kjo është, në thelb, një çeshtje e pushtetit, kështu që fillon me përfaqësimin e barabartë të grave në pozitat udhëheqëse, në qeveri, borde, në negociatat e klimës dhe në tryezën e paqes”, shtoi kreu i OKB-së.

Duke folur në një ngjarje që shënon 25-vjetorin e Konferencës së Katërt Botërore për Gratë, e cila përcaktoi një axhendë për të drejtat e grave, Guterres theksoi se bota ka fituar arritje të rëndësishme, por nuk e ka përmbushur vizionin ambicioz të konferencës.

Ai u bëri thirrje kombeve të bëjnë angazhime konkrete, të tilla si zbatimi i veprimeve pohuese dhe kuotave, zgjerimi i rrjeteve të sigurisë sociale për gratë në sektorin informal dhe eliminimi i dhunës.

Lexo të tjera