Fun

“Hëna e kaltër” do shfaqet sivjet, ja me çfarë date

0
“hena-e-kalter”-do-shfaqet-sivjet,-ja-me-cfare-date

Termi Hëna Blu përdoret për të përshkruar dy lloje të ndryshme të hënave. Përkufizimi i parë i referohet të dytës nga dy hënat e plota brenda një muaji kalendarik, transmeton lajmi.net.

Hëna e kaltër që do shfaqet këtë Halloween megjithatë, i referohet të parit përkufizimi dhe, për fat të keq, nuk do të thotë se hëna do të jetë krejtësisht e kaltër.

Shfaqja e Hënës blu ndodh shtatë herë çdo 19 vjet, teksa tjetra nuk do të jetë në dispozicion për të gjithë botën në Halloween deri në vitin 2039. Hera e fundit që ka ndodhur një gjë të tillë ishte në vitin 1944.

Sigurisht se kjo lloj Hëne do e bëjë festën e Halloween-it më të frikshme. /Lajmi.net/

 

Lexo të tjera