Lajme

Hyrja e PDK-së në qeveri, e mundshme vetëm nëse i jepet kryeministri ose presidenti

0
hyrja-e-pdk-se-ne-qeveri,-e-mundshme-vetem-nese-i-jepet-kryeministri-ose-presidenti

Dorëheqja e ish-presidentit Hashim Thaçi, situata e krijuar pas arrestimeve nga Gjykata Speciale, e numri i vogël i votave në Kuvend nga partitë e koalicionit qeverisës, kanë krijuar situatën kur mendohet për zgjerimin e Qeverisë dhe përfshirjen e Partisë Demokratike të
Kosovës në të.

Analisti politik, Imer Mushkolaj, në një prononcim për Radio Kosovën nuk e mohoi mundësinë e përfshirjes së PDK-së në Qeveri, por, thotë se kjo parti e ka të vështirë marrjen e shpejtë të një
vendimi.

“Partia Demokratike e Kosovës është në një situatë delikate dhe ende nuk po e di se si të vendosë, për përfshirjen ose jo në koalicionin qeveritar. Në fakt, PDK-ja është duke pritur vendimin e Gjykatës Kushtetuese, për rastin e deputetit Etem Arifi, të shihet nëse ai ka pasur të drejtë të votojë ose jo qeverinë Hoti dhe tek pastaj të marrë një vendim”, tha ai.

Mushkolaj thotë se nëse PDK do të futet në Qeveri, do të marrë postin e kryeministrit ose të presidentit, por sipas tij, në situatën çfarë është vendi, zgjidhja më e mirë do të ishte shkuarja në zgjedhje.

Për sa i përket mbajtjes së zgjedhjeve të jashtëzakonshme, ndryshe nga Mushkolaj mendon analisti politik, Faton Abdullahu, i cili thotë se gjasat për mbajtjen e zgjedhjeve janë shumë të vogla karshi mundësisë së zgjerimit të qeverisë.

“Aktualisht, shumica e partive politike janë që të mos shkohet në zgjedhje. Është vetëm Vetëvendosje ajo që do zgjedhje dhe është e bindur se do të fitojë. Por, si Vetëvendosje, si parti, kjo përfaqëson pakicën, kështu që ka mundësi që duke u nisur nga kjo të ketë riformatim të qeverisë dhe pjesë e saj të bëhet edhe Partia Demokratike. Por, është e vështirë të konstatohet tani se çfarë do ndodhë”, tha ai.

Në lidhje me mundësinë e përfshirjes në Qeveri, Radio Kosova ka provuar të flasë edhe me zyrtarë për informim nga Partia Demokratike e Kosovës, por të njëjtit gjatë së premtes nuk kanë qenë të qasshëm.

Lexo të tjera