Fun

Islanda ofron një shpërblim për meshkujt që martohen me islandeze

0
islanda-ofron-nje-shperblim-per-meshkujt-qe-martohen-me-islandeze

Ndërsa ideja tingëllon pak e sforcuar, qëllimi i saj është për shkak se ishulli ka vetëm 320 mijë banorë, shumica janë 40 vjeç, kështu që popullsia është ndalur në rritje.

Ndaj është edhe shqetësimi i qeverisë në përpjekjen për të kapërcyer “mungesën” e të rinjve në krijimin e një projekti për të rritur normën e lindjeve. Masat e tilla nuk janë të reja, pasi qeveritë si Japonia dhe Kanadaja kanë zbatuar programe të ngjashme për shkak të plakjes së popullsisë, transmeton Lajmi.net.

Islanda ka një nga licencat më shumë “bujare” të atësisë botërore. Nëntë muaj me 80% të pagës (tre për babanë dhe nënën, si dhe tre të jetë e ndarë në mes të dyve). /Lajmi.net

Lexo të tjera