Lajme

Jo më kimioterapi për kurimin e kancerit

0

Një lajm i mirë vjen për të sëmurët me kancer, pasi sipas disa studimeve të bëra në Itali pritet që trajtimi i pacientëve me tumor të mos bëhet me kimioterapi.

Sipas mediave italiane ky është një zbulim që mund të revolucionarizojnë terapitë onkologjike, që do të thotë jo më kimio, por terapi me anë të ilaçeve që synojnë të neutralizojnë vetëm qelizat kancerogjene, transmeton ornews..

Studiuesit në institutin kërkimor De Bellis në Castellana Grotte kanë gjetur një mënyrë për të bllokuar një proteinë riparuese të ADN-së në mënyrë që të vrasin qelizat e sëmura.

Kërkimi, i udhëhequr nga profesor Cristiano Simone dhe i mbështetur nga Fondacioni Airc, çoi në zbulimin e rolit të gjenit SMYD3 në neoplazmat. Sapo të zhvillohen barna frenuese, kimioterapia mund të shmanget në 10-15 për qind të kancerit të gjirit, zorrës së trashë, vezoreve dhe pankreasit.

Studimet nga ekipi i Simone kanë identifikuar në laborator rolin kryesor të një gjeni që prodhon një nga proteinat “punëtore” të përfshira në riparimin e ADN-së tonë: quhet SMYD3, është njohur për rreth dhjetë vjet siç zbulohet në doza masive në lloje të ndryshme të kancerit, por funksioni i tyre nuk dihej ende.

Kjo terapi mund të zbatohet në grupe të konsiderueshme të kancerit të gjirit (15 për qind të rasteve), zorrës së trashë (11 për qind), vezoreve (15), pankreasit (10).

Lexo të tjera