Rozë

Kate Middleton flet për ndikimin e mbylljes nga pandemia tek prindërit

0
kate-middleton-flet-per-ndikimin-e-mbylljes-nga-pandemia-tek-prinderit

Pandemia COVID-19 dhe bllokimet pasuese kanë shkaktuar një rritje të ndjenjave të vetmisë nga prindërit, sipas hulumtimit nga Duka dhe Dukesha e Fondacionit Mbretëror të Kembrixhit, shkruan The Independent, transmeton lajmi.net.

Rreth 63 për qind e prindërve kanë raportuar se ndihen të larguar nga miqtë dhe familja, nga 38 për qind para fillimit të pandemisë.

Ka pasur gjithashtu një rritje në përqindjen e prindërve që ndihen të pakëndshëm duke kërkuar ndihmë, nga 18 për qind duke u ndjerë kështu para shpërthimit të COVID-19, shifra u rrit në 34 për qind gjatë pandemisë.

Kate foli me gjysmë milioni njerëz në Mbretërinë e Bashkuar si pjesë e hulumtimit të saj, duke mbledhur informacione se si është të rritësh fëmijë nën moshën pesë vjeç.

“Ky vit ka qenë një kohë jashtëzakonisht sfiduese për të gjithë ne dhe nuk ka pasur një kohë më të rëndësishme për të folur për familjen”, tha Dukesha në një video të publikuar në fillim të kësaj jave, duke falënderuar të gjithë ata që kishin marrë pjesë në hulumtim.

Ajo gjithashtu zbuloi se prindërit që jetonin në zona të privuara kishin më shumë se dy herë më shumë gjasa të ndiheshin të vetmuar “shpesh ose gjithmonë”.

Studimi, i cili është më i madhi në llojin e tij, gjithashtu vështroi rolin e komunitetit për këta prindër, duke zbuluar se 40 për qind mendonin se mbështetja nga ata përreth tyre ishte rritur.

Edhe një herë, megjithatë, prindërit nga zonat e privuara kishin më pak të ngjarë të kishin marrë një rritje të mbështetjes.

Rreth 10 për qind e prindërve që morën pjesë iu referuan kohës për të parë shëndetin e tyre mendor dhe mirëqenien, edhe pse 90 për qind i panë këta faktorë si kritikë për zhvillimin e një fëmije.

Dukesha do të mbajë një fjalim kryesor më vonë më 27 nëntor duke përshkruar rëndësinë e sigurimit që fëmijët të marrin përvojat më të mira në vitet e tyre të hershme dhe që prindërit dhe kujdestarët të kenë nevojë për më shumë mbështetje dhe këshilla për të siguruar shëndet të mirë mendor dhe mirëqenie ndërsa rritin fëmijë të vegjël.

“Unë kam parë që përvoja të tilla si pastreha, varësia dhe shëndeti i dobët mendor shpesh bazohen në një fëmijëri të vështirë”, thotë ajo.

“Vitet e para nuk kanë të bëjnë thjesht me mënyrën se si ne i rrisim fëmijët tanë. Ata në fakt kanë të bëjnë me atë se si ne rrisim brezin e ardhshëm të të rriturve. Ata kanë të bëjnë me shoqërinë që do të bëhemi”, përfundon Dukesha. /Lajmi.net/

 

Lexo të tjera