Bota

Katër mënyra për të qenë më të lumtur në punë

0
kater-menyra-per-te-qene-me-te-lumtur-ne-pune

Njerëzit e lidhin kënaqësinë e punës me gjëra të ndryshme, për disa bëhet fjalë për përfitimet monetare, ndërsa të tjerët dëshirojnë njohje për punën e tyre të vështirë dhe një mjedis pune mbështetës, transmeton lajmi.net.

Çfarëdo që të dëshironi puna juaj specifike, të qenit i kënaqur në punë është thelbësor për mirëqenien tuaj të përgjithshme. Njerëzit të cilët janë të lumtur në punë janë zakonisht më pozitivë dhe më të motivuar, gjë që rezulton me sukses në vendin e punës.

Punonjësit e lumtur gjithashtu kanë tendencë të kenë nivele më të ulta stresi dhe shpesh çojnë në jetë më të shëndetshme, të lumtur jashtë zyrës.

Për fat të mirë ka shumë mënyra për të rritur motivimin tuaj dhe për të maksimizuar kënaqësinë në vendin e punës. Me këtë në mendje, këtu janë pkatër mënyra për të qenë më të lumtur në punë:

  1. Mbani një hapësirë ​​pune pa rrëmujë

Një hapësirë ​​pune e çrregullt mund të ketë një efekt të dëmshëm në produktivitetin tuaj dhe performancën e përgjithshme në punë.

Të kesh rrëmujë në tryezën tuaj mund të veprojë si një shpërqendrim dhe do ta bëjë të vështirë për ju të kryeni detyrat tuaja të punës në mënyrë efikase, d.m.th. ju mund të mos jeni në gjendje të gjeni mjete ose dokumente thelbësore.

  1. Bëni diçka që ju pëlqen

Një nga mënyrat më efektive për të qenë më të lumtur në punë është të bësh diçka që të pëlqen dhe të ndjehet pasion. Mos harroni se personi mesatar kalon rreth 40 orë në javë në punë.

  1. Merrni përgjegjësi për zhvillimin tuaj profesional

Ka shumë arsye pse duhet të vazhdoni të zhvilloheni profesionalisht, raporton alternative medicine. Së pari, përfitimi nga mundësitë e zhvillimit profesional do t’ju ndihmojë të përparoni në karrierën tuaj dhe të demonstroni përkushtimin dhe angazhimin tuaj.

  1. Përqendrohuni në ndërtimin e marrëdhënieve në punë

Shumë studime kërkimore kanë zbuluar se ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis marrëdhënieve të punës dhe produktivitetit.

Sipas një studimi nga themuse.com, 70% e të punësuarve deklarojnë se miqtë e punës janë elementi më i rëndësishëm i një jete të lumtur pune. /Lajmi.net/

Lexo të tjera