Teknologji

Kompjuteri i ri mund të lexojë mendjen dhe ta shndërroj atë që po mendoni në një imazh

0
kompjuteri-i-ri-mund-te-lexoje-mendjen-dhe-ta-shnderroj-ate-qe-po-mendoni-ne-nje-imazh

Ndërsa shikonin imazhet, EEG-të e subjekteve ushqeheshin në një rrjet nervor, një algoritëm i frymëzuar nga truri, që nxirrte përfundimin nëse një imazh zbulohej nga truri në përputhje me atë që kërkonin subjektet, transmeton lajmi.net.

Imazhet e krijuara nga kompjuteri progresivisht përputheshin me ato të menduara nga pjesëmarrësit, me një saktësi prej 83%.

Studiuesit gjithashtu besojnë se ky zhvillim mund të përdoret për të ndihmuar krijuesit, si dhe për të kuptuar më mirë sesi njerëzit i perceptojnë gjërat.

Teknologjia nuk njeh mendime, por u përgjigjet shoqërimeve që njerëzit bëjnë me kategoritë mendore, tha studiuesi i lartë Michiel Spapé. /Lajmi.net/

Lexo të tjera