Lajme

LDK i ankohet kryeparlamentares për deputetin Fetah Rudi që ende nuk iu është siguruar qasja në Kuvend

0

Lidhja Demokratike e Kosovës është ankuar te kryeparlamentarja Vjosa Osmani për mungesë të kushteve për personat me nevoja të veçanta dhe qasjen e tyre në Kuvend, raporton Gazeta Express.

Deputetja e LDK’së, Lirije Kajtazi ka thënë se deputetin Fetah Rudi duhet domosdoshmërish ta përcjellë dikush për në Kuvend, e se një gjë e tillë është e pafalshme.

Nuk ja kemi siguruar qasjen në Kuvend, domosdoshmërish duhet me e përcjellë dikush nga familjarët. Të gjithë ne e dimë kudo që kemi shku Fetahi është i pari, para neve shkon edhe i nderon. Kisha dashtë që të tregojmë një kujdes minimal, të tregojmë obligimin ligjor e di se e keni prit ai mungon sot, për shkak se është në rehabilitim me problemet me virusin, po bëhen 1 vit është e pafalshme se po flasim për xhandarmërinë po nuk po e kryejmë një punë të vogël për kolegun tonë”, ka thënë Kajtazi.

Lidhur më këtë çështje është deklaruar kryeparlamentarja Vjosa Osmani.

Është e nevojshme të ju njoftoj për të gjitha masat, në mbledhjen e parë të kryesisë vendimi i parë që e kemi marrë para më shumë se gjashtë muaj ka qenë vendimi që të krijohet qasje për personat me nevoja të veçanta në të gjitha hapësirat. Për fat të keq, procedurat zgjasin tepër më shumë se sa do të donim secili prej nesh, ka pas shumë komplikime”, ka thënë kryetarja e Kuvendit.

Ajo ka shtuar se në kuvend është punësuar një person për t’u kujdes për deputetin Rudi.

“Kam kërkuar që së paku të krijohet pjerrina edhe njëkohësisht e kemi siguruar asistentin personal për z.Fetah Rudi që do ta shoqërojë deputetin, nëse është një kërkesë që e kam përsëritur më së shpeshti është kjo, për mua ka qenë e papranueshme që të mos i sigurohet kjo deputetit. Përgjigja që e kam marrë vazhdimisht nga administrate është që janë procedura ligjore, asnjëri prej nesh as nuk do të duhej të guxojë të interferojë në procedura, më është thënë tani që brenda tri javësh do të vendoset edhe lifti në shkallë”.

“Arsyetime nuk përmenda, nuk janë deputetët e as kryesia që i ndjekin procedura e prokurorimit, ne do të kërkojmë që të respektohet ligji dhe që kjo çështje të rregullohet sa më shpejtë që të jetë e mundur”, ka përfunduar Osmani./GazetaExpress/

Lexo të tjera