Rozë

Lexo me vemendje-kujdes

0

“Shkova në një aheng dhe kujtova atë që më porosite. Më thatë të mos pija alkool, prandaj në vend të kësaj piva lëng.
U ndjeva krenar për veten time, ashtu si thatë se duhet të ndiheni. Ju më thatë se nuk duhet të pi dhe të vozis, në kundërshtim me atë që më thanë disa miq.

Unë mora një vendim të shëndetshëm dhe këshillat tuaja ishin të sakta, si gjithmonë. Kur festa përfundoi më në fund, njerëzit filluan të ngasin makinën edhe pse nuk ishin në gjendje ta bënin atë siç duhet. Shkova te makina i vetëdijshëm se do të kthehesha i qetë në shtëpi. Kurrë nuk do ta kisha imagjinuar se çfarë më priste, nënë.

Tani jam shtrirë i palëvizur në rrugë dhe dëgjoj një polic të thotë: ‘Djali që shkaktoi këtë aksident ishte i dehur’.
Nënë, zëri i tij dukej sikur ishte kaq larg. Gjaku im është rreth meje dhe përpiqem të bëj më të mirën për të mos bërtitur.

Dëgjoj mjekë të thonë: ‘Kjo vajzë do të vdesë’. Duket sikur djali i ri, i cili po garonte me shpejtësi të plotë, vendosi të pijë dhe të vozisë, dhe tani unë duhet të vdes! Pse e bëjnë njerëzit këtë, nënë, duke e ditur se do të shkatërrojë shumë jetë? Dhimbja më pret si njëqind thika. Thuaj motrave të mia të mos qajnë, thuaj babait të jetë i fortë. Dhe kur të shkoj në parajsë, unë do të kujdesem për të gjithë ju. Dikush duhej ta mësonte atë djalë se ishte e gabuar të pinte dhe të ngiste makinën. Ndoshta nëse prindërit e tij do ta kishin thënë atë, unë nuk do të vdisja tani! Fryma ime dobësohet, gjithnjë e më shumë. Nënë, këto janë momentet e mia të fundit dhe ndihem e dëshpëruar. Do të doja të të përqafoja nënë, pasi unë shtrihem këtu dhe vdes. Do të doja të të tregoja sa shumë të dua, Nënë. Unë të dua. Lamtumirë ” 😓

Këto fjalë janë shkruar nga një gazetar i cili ka parë një aksident automobilistik. Vajza, ndërsa po vdiste, po i thoshte këto fjalë dhe një reporter i shkruajti ato. Me shume kujdes. Po ai gazetar filloi këtë fushatë. Dërgojeni këtë miqve tuaj, familjes dhe të dashurve tuaj. Mund të jetë jeta juaj që do të kurseni, ose jeta e një të dashur.

Ju lutemi mos lejoni që të tjerët të ngasin makinën në gjendje të dehur. Oferta për t’i përzënë, telefononi ata një taksi ose një mik! Nëse po e lexoni këtë tani, ndani atë me të tjerët, në mënyrë që të tërheqni vëmendjen e shumë njerëzve të tjerë.
Jini të përgjegjshëm dhe të kujdesshëm, mos pini dhe vozisni! -huazuar nga B. SHALA

Lexo të tjera