Bota

Liderët e BE-së firmosin kredinë për skemën e punës me kohë të shkurtuar

0
lideret-e-be-se-firmosin-kredine-per-skemen-e-punes-me-kohe-te-shkurtuar

“Gjashtëmbëdhjetë shtete anëtare do të marrin tani 87,4 miliardë euro mbështetje financiare”, thanë ata në një njoftim për shtyp, raporton ATSh.

Pjesa më e madhe i shkon Italisë me 27,4 miliardë euro, e ndjekur nga Spanja me 21,3 miliardë euro dhe Polonia me 11,2 miliardë euro.

Fondi është një nga tre instrumentet e përkohshme, me vlerë deri në 540 miliardë euro në total, i dakorduar nga Blloku në prill, si një përgjigje e parë fiskale ndaj efekteve ekonomike të masave të përhapura të kontrollit.

Lexo të tjera