Bota

Macet mund të shpërndajnë Covid-19 dhe duhet të izolohen

0
macet-mund-te-shperndajne-covid-19-dhe-duhet-te-izolohen

Është bërë e ditur që një kohë se macet mund të marrin Covid-19 dhe ta transmetojnë tek njëra-tjetra, transmeton lajmi.net.

Dhe shkencëtarët në Shtetet e Bashkuara kanë bërë publike që këto kafshë mund të transmetojnë virusin tek njerëzit dhe duhet që të izolohen nëse janë testuar pozitiv me Covid-19.

Try telling this guy he has to stay inside the whole time (Vyacheslav Oseledko/AFP/Getty Images)

“Macet që janë pozitive me koronavirus nuk lejohen që të dalin jashtë ambientit ku janë duke qëndruar dhe duhet të mbrohen me çdo kusht që të mos infektojnë njerëz të tjerë në mënyrë që të mos bëhet transmetimin përmes saj”, thanë shkencëtarët.

Për dallim nga macet, qentë e infektuar me Covid-19 nuk paraqesin rrezik të madh për transmetim të virusit tek të tjerët. /Lajmi.net/

Laboratory technicians wearing full PPE (personal protective equipment) unpack a box with test tubes containing live samples taken from people tested for the novel coronavirus, at a new Lighthouse Lab facility dedicated to the testing for COVID-19, at Queen Elizabeth University Hospital in Glasgow on April 22, 2020. - The laboratory is part of a network of diagnostic testing facilities, along with other Lighthouse Lab sites in Milton Keynes and Cheshire, that will test samples from regional test centres around Britain where NHS staff and front-line workers with suspected Covid-19 infections have gone to have swabs taken for testing. (Photo by Andrew Milligan / POOL / AFP) (Photo by ANDREW MILLIGAN/POOL/AFP via Getty Images)

Lexo të tjera