Fun

Marsi do të bëhet më i shndritshëm seç ka qenë në 20 vitet e fundit

0
marsi-do-te-behet-me-i-shndritshem-sec-ka-qene-ne-20-vitet-e-fundit

Marsi arrin kundërshtimin çdo 26 muaj, domethënë Toka kalon direkt midis Diellit dhe Marsit, transmeton lajmi.net.

Kundërshtimi i tetorit do të jetë jashtëzakonisht i veçantë për shkak të orbitave të Tokës dhe Marsit që rreshtohen për të qenë më të afërta me njëri-tjetrin.

Fenomeni astronomik do të shohë Marsin të rritet kur Dielli perëndon, dhe të perëndojë ndërsa Dielli lind.

Me sy të lirë, Marsi është dukur më i ndritshëm dhe më i dalluar natën, ndërsa me një teleskop do të jetë më e lehtë të dallosh tipare si kapele polare dhe vullkane.

Interesi për Marsin arriti kulmin kohët e fundit, kur shkencëtarët zbuluan shumë “trupa uji” nën polin jugor të planetit.

Studiuesit thanë se zbulimi mund të jetë çelësi në kërkimin e jetës së huaj, pasi organizmat e gjallë kërkojnë ujë të lëngshëm për të mbijetuar. /Lajmi.net/

Lexo të tjera