Rozë

Mbretëresha udhëhoqi Familjen Mbretërore në varrimin e Princ Philip në Kështjellën Windsor

0
mbreteresha-udhehoqi-familjen-mbreterore-ne-varrimin-e-princ-philip-ne-keshtjellen-windsor

Gjatë ceremonisë emocionuese të ndjekur nga Mbretëresha dhe fëmijët dhe nipërit e tij, duka u përshkrua se pasuronte jetën e të gjithë atyre që ai dinte me “mirësinë, humorin dhe humanizmin” e tij, shkruan Itv.

Për shkak të kufizimeve të COVID, Mbretëresha u pa e ulur vetëm në kishëz, me 30 mysafirët e ftuar të ulur në distancë shoqërore, transmeton lajmi.net.

Në rrezet e diellit të pranverës, kortezhi i varrimit bëri rrugën nëpër zonat e kalasë. Fëmijët e Philip – Princi i Uellsit, Princesha Royal, Duka i Jorkut dhe Earl of Wessex – ecën pas arkivolit të tij të bartur nga një Land Rover Defender duke thënë se bashkëshortja e ndihmës së Mbretëreshës ndihmoi në modelimin.


Ata u bashkuan me nipërit e dukës Duka i Sussex, Duka i Kembrixhit dhe Peter Phillips dhe nënadmirali Tim Lawrence, burri i Princeshës Royal dhe nipi i Mbretëreshës Earl of Snowdon.

Ajo u ndoq për një pjesë të udhëtimit të saj të fundit nga Mbretëresha, e cila udhëtoi në një Bentley me Zonjën Susan Hussey, me zonjën e saj në pritje të besuar. Çdo minutë e procesionit, e cila zgjati tetë minuta, një armë u qëllua nga Artileria e Mbretit të Kalit të Trojës nga King’s Batn of East Lawn of Castle Windsor.

Asnjë anëtar i familjes mbretërore nuk lexonte diçka ose jepte lexime dhe nuk kishte asnjë lavdërim.

Kjo është në përputhje me funeralin e Nënës Mbretëreshë në 2002, kur dorëzimi i leximeve u la klerikëve dhe as atëherë nuk kishte asnjë lavdërim.

Nuk është e zakonshme që lavdërimet të bëhen në funeralet mbretërore ose që anëtarët e familjes të bëjnë lexime.

Një predikim në shërbimin e Nënës Mbretëreshë u krye nga Kryepeshkopi i Canterbury./Lajmi.net/

Lexo të tjera