Teknologji

Microsoft merr qasje ekskluzive në AI

0
microsoft-merr-qasje-ekskluzive-ne-ai

Përsëritja e mëparshme e GPT-3, e quajtur GPT-2, u bë tituj për të qenë “shumë e rrezikshme për t’u lëshuar” dhe ka aftësi të shumta, duke përfshirë krijimin e faqeve në internet, përshkrimin e ilaçeve, përgjigjen e pyetjeve dhe artikuj të shkruar, transmeton lajmi.net.

Microsoft thotë se do të “përdorë risitë e saj teknike për të zhvilluar dhe dhënë zgjidhje të përparuara të AI për klientët tanë”, megjithëse nuk ishte specifik për atë që do të ishte.

“Shtrirja e potencialit komercial dhe krijues që mund të zhbllokohet përmes modelit GPT-3 është e thellë, me aftësi të reja, shumica e të cilave nuk i kemi imagjinuar akoma”, shkroi Kevin Scott, nënkryetari ekzekutiv i Microsoft dhe shefi i teknologjisë .

OpenAI sqaroi në blogun e vet se marrëveshja nuk do të ndikojë në hyrjen në GPT-3 përmes API-së së OpenAI, kështu që përdoruesit ekzistues dhe të ardhshëm të modelit do të jenë në gjendje të vazhdojnë të ndërtojnë aplikacione.

Ai thotë se modeli i tij komercial ka marrë dhjetëra mijëra aplikacione. GPT-3 do të mbetet gjithashtu në një beta të kufizuar për akademikët për të provuar aftësitë dhe kufizimet e modelit. /Lajmi.net/

Lexo të tjera