Bota

Ministrat Kuçi dhe Abrashi diskutuan për projektet e Marrëveshjes së 4 shtatorit me ekipin e DFC-së

0
ministrat-kuci-dhe-abrashi-diskutuan-per-projektet-e-marreveshjes-se-4-shtatorit-me-ekipin e-dfc-se

Temat e diskutimit në këtë takim ishin të dala nga marrëveshja e 4 shtatorit në Washington.

Për hisen infrastrukturore u diskutua konkretisht për projektet kryesore si Autostrada “Prishtinë-Merdare”, Hekurudha “Prishtinë-Merdare” me stacion multimodal, Hekurudha deri në detin Adriatik dhe projekti i Brezovicës.

Kurse në spektrin e Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit u diskutua për projektet kryesore të sektorit të energjisë përfshirë këtu qasja në rrjetin ndërkombëtar të gazit, qasja në projektet e zhvillimit të energjisë së ripërtëritshme si dhe opsionet për energjinë me bazë konvencionale.

Ndër të tjera, në këtë takim u diskutua për koordinim me qëllim të involvimit të sektorit privat si motor të zhvillimit ekonomik dhe opsionet e mbështetjes së DFC-së në këtë sector shumë të rëndësishëm.

Ajo që nuk u la pa u përmend nga aktualiteti ishte edhe përkrahja e mundshme në Programin e Rimëkëmbjes Ekonomike nga COVID-19./Lajmi.net/

Lexo të tjera