Lajme

Ministrja Haxhiu ia kthen letrën babait të Agonis Tetajt

0
ministrja-haxhiu-ia-kthen-letren-babait-te-agonis-tetajt

Haxhiu është e shqetësuar me deklaratat e ish-kryetarit të Gjykatës Supreme të Kosovës, Fejzullah Hasani, dhe se një person që ka qenë në hierarkinë më të lartë të sistemit të drejtësisë assesi nuk mund të bëj deklarime të tilla.

Më poshtë është letra e plotë e Haxhiut:

I nderuar z.Tetaj,

Uroj të jeni mirë me shëndet.

Ju falënderoj për email tuaj me anë të së cilës shprehni shqetësimet në raport me deklaratat e ish Kryetarit të Gjykatës Supreme, z.Fejzullah Hasani. Jam njësoj e shqetësuar me qasjen dhe me deklaratat e tij të paqëndrueshme dhe që e dëmtojnë rëndë procesin. Një person që ka qenë në hierarkinë më të lartë të sistemit të drejtësisë assesi nuk mund të bëj deklarime të tilla të cilat për bindjen time kapërcejnë edhe lirinë e shprehjes.

Ju njoftoj që brenda kësaj kohe, prej sa kam marr detyrën si Ministre, kam pasur takime me përfaqësuesit e sistemit prokurorial dhe në secilin takim kam shprehur brengën mbi ndikimet e mundshme në përgjithësi mbi sistemin e drejtësisë dhe në veçanti edhe për rastin e vrasjes së djalit tuaj Agonis Tetaj. Gjithashtu për dyshimet mbi ndikimet e avokatëve në punën e prokurorëve.

Siç jeni në dijeni, reformat e thella mbi sistemin e drejtësisë janë të domosdoshme dhe janë prioritet i yni prandaj edhe do të punojmë në këtë drejtim me qëllim të kthimit të besimit të qytetarëve në institucionet e drejtësisë. Jemi të vetëdijshëm që do të kemi sfida në këtë drejtim sikurse edhe kemi vullnetin dhe gatishmërinë për adresimin e këtyre sfidave.

Pavarësisht deklaratave të paqëndrueshme të z.Fejzullah Hasani, rasti i vrasjes së djalit tuaj Agonis Tetaj tashmë ka marrë vëmendjen e opinionit publik dhe secili veprim i institucioneve të drejtësisë do të përcjellet me vëmendje.

Drejtësia mbetet drejtësi vetëm kur u shërben të gjithëve.

Përshëndetje të përzemërta!

Lexo të tjera