Bota

Po i lëndoni fëmijët pa kuptuar: Këto janë veprimet e përditshme që bëjnë prindërit

0
po-i-lendoni-femijet-pa-kuptuar:-keto-jane-veprimet-e-perditshme-qe-bejne-prinderit

Por një studiues nga Universiteti i Kalifornisë zbuloi shumë vite më parë, që gudulisja nuk shkakton të njëjtën ndjesi lumturie si një shaka. Është vetëm një iluzion i të qeshurit të lumtur.

Në këtë rast, fëmijët qeshin në mënyrë të pakontrolluar si rezultat i një refleksi. Pothuajse të gjithë njerëzit qeshin kur gudulisen. Por problemi është, fëmijët qeshin, edhe nëse urrejnë të gudulisen.

Vendosja e lodrave në krevatin e fëmijëve: Jo të gjithë prindërit e kuptojnë që për një gjumë të mirë, foshnjat kanë nevojë vetëm për një dyshek të mirë, një çarçaf dhe një batanije të vogël në rast se ftohet në dhomën e tyre. Ndonjëherë, mund të përdoret një jastëk (një i vogël dhe i sheshtë). Sidoqoftë, sipas studimeve, para një moshe të caktuar, fëmijët nuk kanë nevojë për jastëk.

Gjithashtu, fëmijët nuk kanë nevojë për ndonjë zbukurim të veçantë për vendin ku flenë sepse lodrat e buta, ose lodrat e çdo lloji, mund të bëhen problem në çdo moment. Ata mund ta zgjojnë fëmijën ose madje të shkaktojnë probleme me frymëmarrjen nëse foshnja aksidentalisht vendos lodrën në fytyrë.

Përdorimi i një drite të ndezur kur fëmija po flenë gjumë: Lënia e një drite në dhomën e një fëmije për tërë natën nuk është një gjë e mirë. Hormoni i rritjes që prodhohet ndërsa jeni duke fjetur, prodhohet më mirë nga trupi në errësirë totale. /Living/

Lexo të tjera