Rozë

Prostitutat gjermane: Nuk jemi më pak të rëndësishëm se sa të tjerët, duam trajtim të barabartë gjatë pandemisë

0

Kriza e coronavirusit ka goditur më së shumti industrinë e seksit. Prostitutat nuk janë lejuar të punojnë për më shumë se gjysmë viti gjersa shumë shtëpi publike kanë falimentuar. Tani në disa pjesë të Gjermanisë biznesi në “lagjet e kuqe” po ecën përpara.

Sensi i saj i humorit nuk e ka lënë akoma. E pyetur se sa vjeç është, Stephanie Klee përgjigjet duke qeshur “Unë nuk do t’i përgjigjem kësaj pyetje. Për më tepër, ju e dini që zonjat e natës gjithmonë gënjejnë”. Por presidentja e Shoqatës Gjermane të Punëtorëve të Seksit është akoma shumë i zemëruar. Dhe kjo për shkak se politikanët e ndaluan këtë degë të punonte gjatë krizës së virusit, shkruan Deutsche Welle.

Politika na ka trajtuar keq. Askush nuk u kujdes se çfarë ndodh me prostitutat. Ne nuk jemi më pak të rëndësishëm sesa, të themi, floktarët”, tha me vendosmëri 58-vjeçarja, transmeton Telegrafi.

Prostitutat nga Evropa Lindore u prekën veçanërisht. “Shumë nuk dinin se si ta mbushnin frigoriferin të nesërmen, shumica e tyre janë pa rezerva financiare, shumë paguanin taksa këtu, dhe gjatë” bllokimit “ata shkuan në shtëpi në mënyrë që të mos merrnin mirëqenie”, thotë Klee.

Një gjykatë administrative tani ka hequr ndalimin e aktiviteteve të shërbimit seksual në shtetin federal më të populluar të Gjermanisë, Nordrhein-Westfalen. Dhe në shumë shtete të tjera federale gjermane, bordellot lejohen të rihapin dyert e tyre.

Por për shumë, heqja e ndalimit erdhi shumë vonë. Shumë shtëpi publike, përfshirë Pasha në Këln, i cili u vlerësua si institucioni më i madh i këtij lloji në Evropë, ka mbyllur dyert e veta. Kjo industri konsiderohet humbësi më i madh i krizës së coronavirusit.

Shumë prostituta u përpoqën, pavarësisht nga ndalimi, të vazhdonin punën, përmes telefonit ose ofertave në internet. Klee thotë se kur së fundmi u takua me disa kolegë në Këln, telefonat e tyre nuk ndaluan të bien më. “Klientët duan të mbajnë lidhje, madje edhe për një bisedë të shkurtër përmes telefonit”, thotë ajo.

Më shumë sesa pyetje se si funksionon aktualisht puna në këtë industri, Stephanie Klee dhe kolegët e saj janë të interesuar se si mund të duket në të ardhmen me coronavirus, maska, rregulla të ndarjes…

Qyteti në Rhein mund të mburret me projekte të përparuara kur bëhet fjalë për kujdesin ndaj prostitutave dhe krijimin e kushteve më të mira për punën e tyre. Për ata që duan të largohen nga “profesioni më i vjetër në botë” qyteti ofron disa programe./express

Lexo të tjera