Lajme

Protesta në Gjermani kundër masave të reja antiCOVID-19

0
protesta-ne-gjermani-kunder-masave-te-reja-anticovid-19

Organizatorët, të cilët paraqiten si “mendimtarë të lirë”, mbajtën një tubim, por anuluan një shëtitje nëpër qytet, e cila ishte planifikuar për pasdite, tha policia lokale.

Si një masë paraprake, policia vendosi anëtarët e tyre për të monitoruar tubimin të dielën.

Shumë protestues nuk kishin maska, por u përmbaheshin distancave prej një metër e gjysmë. Disa mbanin pankarta “Për lirinë tonë – kundër Gjermanisë Lindore të Angela Merkel”.

Të shtunën, më shumë se 10,000 njerëz formuan një zinxhir rreth një pjese të liqenit gjerman Konstanz, i cili ndodhet midis Gjermanisë, Zvicrës dhe Austrisë.

Në protestat në Gjermani vijnë njerëz, të cilët kundërshtojnë masat antiCOVID-19, kundërshtarët e marrjes së vaksinës, por edhe simpatizantët e ekstremit të djathtë.

Lexo të tjera