BotaLajme

Qeveria Çeke shpall gjendjen e jashtëzakonshme

0

Qeveria Çeke ka shpallur një gjendje të jashtëzakonshme për shkak të një rritje rekord të infeksioneve të koronavirusit.

Ministri i Shëndetësisë Roman Prymula thotë se do të jetë efektiv për 30 ditë, duke filluar nga e hëna.

Masat e reja kufizuese përfshijnë një kufi në tubimet publike për një periudhë dy-javore. Të gjitha tubimet publike në natyrë me më shumë se 20 persona janë të ndaluara, së bashku me më shumë se 10 për ngjarje të brendshme. Shfaqjet teatrore dhe kinematë janë përjashtuar nga ndalimet.

Gjithashtu, asnjë tifoz në garat sportive dhe shkollat e mesme në rajonet më të goditura do të mbyllet për të paktën dy javë.

Republika Çeke ka raportuar gjithsej 67,843 raste, me më shumë se 43,000 rezultate pozitive në shtator. Ka pasur 636 vdekje të konfirmuara./IndeksOnline/

Lexo të tjera