Lajme

Reagon ashpër Gjermania: S’ka të ardhme me vizatime të kufijve të rinj

0
reagon-ashper-gjermania:-s’ka-te-ardhme-me-vizatime-te-kufijve-te-rinj

“Shtetet në Ballkanin Perëndimor kanë të ardhme vetëm si shoqëri multi-etnike dhe multi-religjioze. Pajtimi dhe bashkëpunimi rajonal janë kyç për paqe, demokraci dhe prosperitet. Vizatimi i kufijve të ri është rrugë e rrezikshme.” – ka thënë ai në një cicërimë në Twitter.

Gjermania e udhëhequr nga Merkel ka qenë vazhdimisht kundërshtuese e ideve që çonin kah prishja e multi-etnicitetit të Kosovës.

Dokumenti në fjalë besohet të ishte përgatitur nga kabineti i kryeministrit slloven Janez Jansha dhe nga kabineti i kryeministrit hungarez, Viktor Orban.

Edhe Orban por edhe Jansha janë dy liderë nacionalistë të kritikuar për qëndrimet e tyre nga Bashkimi Evropian.

Lexo të tjera