Lajme

Suedia kundër vaksinimit të fëmijëve nën moshën 18 vjeç

0
suedia-kunder-vaksinimit-te-femijeve-nen-moshen-18-vjec

Sipas ekspertëve suedezë të shëndetësisë, fëmijët transmetojnë virusin në një mënyrë të kufizuar dhe prandaj nuk kanë nevojë për një vaksinë kundër Covid-19 raporton CNN.

Shefi epidemiolog  Anders Tegnel shpjegoi se Suedia operon në parimin e një vaksine vullnetare, dhe kjo  gjë ka ndodhur edhe gjatë pandemive të kaluara kur një numër i madh i njerëzve u vaksinuan.

“Në fillim është e rëndësishme të vaksinohen fëmijët por ata që janë të rrezikuar si të moshuarit dhe ata që punojnë me ta”- thotë Tengel.

Lexo të tjera