Bota

Tërmkolli: Shqiptarët e shënojnë Bozhiqin ende, kjo tregon prejardhjen tonë të krishterë

0
termkolli:-shqiptaret-e-shenojne-bozhiqin-ende,-kjo-tregon-prejardhjen-tone-te-krishtere

Sipas saj, kjo tregon prejardhjen e krishterë të shqiptarëve.

“Do të befasohen shumë me këtë që po e them”, ka thënë ajo në Kanal 10.

“Nuk është festuar, por te shqiptarët është shënuar një festë e cila është ortodokse, është quajtur Bozhiq”.

“Është festa e Krishtlindjeve ortodekse”.

“Shënohet ende. Në familje janë zier kunguj, vezë, fara, e të tjera. Dhe është thënë shprehimisht që kjo po bëhet për Bozhiq”.

Lexo të tjera