Teknologji

Ushtria amerikane teston qenin robot

0

Ushtrimi, i cili u krye javën e kaluar, është një nga eksperimentet më të mëdha teknologjike në ushtrinë amerikane.

Qentë robot zbritën nga aeroplani dhe u nisën për të zbuluar mjedisin – detyra e tyre ishte të zbulonin kërcënimet e mundshme për jetën njerëzore përpara se ushtria “prej mishi dhe gjaku” të hynte në tokë, raporton CNN, transmeton Telegrafi.

Kjo është ndoshta vetëm faza e parë e asaj që do të shohim nga ushtria amerikane në të ardhmen, pasi ata kanë njoftuar inovacione të mëdha në fushën e përdorimit ushtarak të teknologjisë së lartë.

Dhe si funksionojnë në të vërtetë këta robotë?

Këta janë robotë që, duke përdorur inteligjencën artificiale, analizojnë të dhënat dhe zbulojnë kërcënimet e mundshme ndaj ushtrisë amerikane.

Sidoqoftë, nuk janë vetëm kërcënimet që vijnë nga toka, këto makina përfshijnë sulme të mundshme me raketa, apo edhe sulme ndaj aseteve ushtarake amerikane në hapësirë.

Lexo të tjera