Teknologji

Wikipedia do të ridizajnohet për herë të parë në 10 vjet

0
wikipedia-do-te-ridizajnohet-per-here-te-pare-ne-10-vjet

Disa nga ndryshimet përfshijnë një shirit anësor të palosshëm, i cili lejon përdoruesit të shkurtojnë menynë në anën e majtë të secilës faqe të Wikipedia, transmeton lajmi.net.

Wikimedia thotë se ndryshimi do të ndihmojë përdorshmërinë dhe përqendrimin duke theksuar më shumë përmbajtjen.

Ndryshimi i dytë është një gjerësi maksimale e linjës në faqet e artikujve dhe diskutimeve, pasi kjo është treguar për të ndihmuar njerëzit të mbajnë më lehtë informacionin, si dhe uljen e lodhjes së syve.

Përfundimisht, përmirësimet në shiritin e kërkimit, qasja me një klikim në përmbajtje në gjuhë të ndryshme dhe ndryshimet sipërfaqësore si lëvizja e logos do të shpërndahen me kalimin e kohës.

Përmirësimet e Wikipedia nuk do të vijnë shpejt; faqja e internetit thotë se ndryshimet do të ndodhin për një kohë të gjatë në mënyrë që t’i testojnë ato si duhet dhe t’i lejojnë përdoruesit të japin komente.

Organizata synon të ketë të gjitha përmirësimet si të paracaktuara në të gjitha faqet deri në fund të vitit 2021, në kohë me 20 vjetorin e Wikipedia, megjithatë ajo nuk tha nëse versioni celular i faqes do të merrte azhurnime të ngjashme.

Aktualisht, faqja në internet ka mbi 53 milion artikuj në mbi 300 gjuhë. /Lajmi.net/

 

Lexo të tjera